Chalet Sri Tujuh Resort

Address

Pantai Sri Tujuh

16200 , Tumpat

Kelantan, Malaysia

Telephone

09 – 721 1753 / 09 – 725 2224

Fax

09 – 725 6919

Email : mdt@kelantan.gov.my

Photobucket
MUNGKIN ramai tidak tahu Pantai Sri Tujoh di Jajahan Tumpat, Kelantan terhasil daripada pembentukan tujuh teluk. Keindahan semulajadinya memberikan ketenangan kepada sesiapa yang berkunjung. Duduk bersantai melihat pemandangan pantai ini juga mampu melenyapkan bebanan kerja yang bersarang di fikiran. Tambahan pula, apabila melihat aktiviti nelayan menebar jala dari tepi pantai.

Sumber pendapatan nelayan ini tidak terhad kepada tangkapan ikan malah menjalankan penternakan ikan dalam sangkar dan memproses ikan masin.

Keindahan pantai ini sudah lama dikenali pelancong asing menerusi penganjuran pertandingan wau peringkat antarabangsa tidak lama dulu.

Tarikan utamanya bagaimanapun terletak pada fenomena tujuh teluk yang tidak boleh didapati di tempat lain. Daripada sebuah pantai yang sebelum ini pernah diancam hakisan teruk, pemandangan semulajadinya berubah menjadi tarikan kepada pengunjung dari luar.

These is one of the few accommodations available in Tumpat, Chalet Sri Tujuh Resort offers guests a picture perfect view of the sea, great for those who like to take landscape photos. It is a perfect spot for a family vacation or couple vacation. The beautiful scenery will make you unforgettable.

Kadar/Rate : RM 48-150 ( mengikut musim/low, mid, peak seasons, the price may different) per night.

How to reach there/Bagaiman hendak pergi ke lokasi tersebut : Bus No 27A and also No 43, inform the bus driver that you want to go to Pantai Seri Tujuh.

Type of Chalet/Type-Type Chalet

Currency : RM is Ringgit Malaysia(MYR).

This slideshow requires JavaScript.

Rates of Chalets

Type Price Facilities Units
SUITE RM195.00 / Night (Atas Air) + Tax 5% RM9.75

RM 209.75

Tv, Air Conditioner, Mini Bar, Water Heater, Water Boiler,Sofa, Dining Table, One Big Bed(Double Bed) 2 Unit
Type Price Facilities Units
DOUBLE DELUXE RM140.00 / Night + Tax 5% RM7.00

RM147.00

Tv,Air Conditioner, Water Heater,Water Boiler, One Big Bed(Double Bed) 2 Unit
Type Price Facilities Units
SINGLE DELUXE RM130.00 / Night (Atas Air) + Tax 5% RM6.50

RM136.50

Tv,Air Conditioner, Water Heater,Water Boiler, Two Small Bed(Single Bed) 16 Unit Floating on water & 6 Unit on land (Kekwa)
Type Price Facilities Units
FAMILY (SUPERIOR) RM100.00 / Night + Tax 5% RM5.00

RM105.00

Tv,Air Conditioner, One Big Bed(Double Bed), Two Small Bed(Single Bed) 6 Unit
Type Price Facilities Units
DOUBLE STANDARD RM90.00 / Night + Tax 5% RM4.50

RM94.50

Tv,Air Conditioner, One Big Bed (Double Bed), 3 Unit
Type Price Facilities Units
SINGLE STANDARD RM85.00 / Night (Floating) + Tax 5% RM4.25

RM89.25

Tv,Air Conditioner, Two Small Bed(Double Bed), 10 Unit(3 unit on land)
Type Price Facilities Units
ASRAMA / DOM RM 150.00 / Night (NEW) + Tax 5% RM7.50

RM157.50

Air Conditioner, 4 Bed in 2 level(2x Double Decker) 4 Unit
RM 80.00 / Night + Tax 5% RM4.00

RM84.00

Fan, Bath Room (Inside Room), 4 bed 2 level (2x Double Decker) 4 Unit
Place (Hall) Price Facilities
DEWAN BUNGA RAYA

(Bunga Raya Hall)

RM 400.00/day @ RM50/hour + Tax 5% RM20.00

RM420

A capacity of 400 person (Maximum), Air Conditioned Hall, Stage, Sound System (P.A System), Rostrum, Desks, Chairs, White board, White Skrin, Sofa
Tempat Price Facilities
DEWAN TERATAI (Teratai Hall) RM200/day @ RM50/hour + Tax 5% RM10.00 RM210.00 A capacity of  200 person (Maximum), Air Conditioned Hall, Desks, Chairs, White board, White Skrin

Facilities

* Air-cond

* Telephone

* TV

* Parking

* Shower

* Restaurant

* Hot/cold running water

Other facilities/functions :

Dewan Bunga Raya (Big Hall) serta with facilities (capacity 300 person)

Dewan Bunga Teratai (Small Hall) with facilities (capacity 100 person)

Masjid/Mosque

Restoran Terapung/Floating Restaurant

BBQ Corner

Tapak perkhemahan/Camping Site

Menaiki bot melawat Pulau-pulau (atas permintaan)/Islands visit by boat upon request

Gelanggang Bola Tampar dan Sepak Takraw/Takraw and Volleyball court

Dan lain-lain/etc.

*Children Theme Park (under 15 years old)

About these ads

32 Responses to Chalet Sri Tujuh Resort

  1. Siti says:

    Assalamualaikum..

    Blh beritahu berapa rate per night chalet di pantai sri tujuh? Facilities? Ada berapa chalet disana

  2. bighuge90 says:

    terima kasih atas pertanyaan Cik Siti.Thank you.

    Kadar/Rate : RM 48-100 ( mengikut musim/low, mid,peak seasons the price may different)m per night.
    How to reach there/Bagaiman hendak pergi ke lokasi tersebut : Bus No 27A and also No 43, inform the bus driver that you want to go to Pantai Seri Tujuh.
    Number of rooms/Jumlah chalet: 33
    Facilities
    * Air-cond
    * Telephone
    * TV
    * Parking
    * Shower
    * Restaurant
    * Hot/cold running water

  3. Eddie Tan says:

    Selamat Tengahari, Encik/Puan/Cik,

    Nama saya Eddie Tan, dan bercadang untuk mengadakan satu aktiviti ‘Team Building’ di Pantai Sri Tujuh pada minggu tengah atau minggu akhir bulan May. Boleh saya tahu kadar bilik pada waktu tersebut? Ini adalah program syarikat dan kami semua datang dari Perai Penang, berharap dapat menikmati keriangan di Pantai Seri Tujuh. Jumlah peserta adalah lebih kurang 20 orang, apakah cadangan encik/puan/cik bagi menampung peserta peserta tersebut?

  4. bighuge90 says:

    terima kasih.thanks!

    you should telephone to 09 – 721 1753 / 09 – 725 2224 for further informations.
    if middle of the month, the price may lower than that of in the end of the month which is school break. the normal* rate of the chalet is usually RM60/night. 20 person maybe need 4-10 chalets, well, its depends on your arrangement.

    Because this year is visit kelantan year, you can get many infos and brochure at your tourism information centre. you can visit http://www.visitkelantan.com.my too.

  5. Eddie Tan says:

    Dear Sir/Madam,

    Hi. After discussion, i represent the company have decided to come to Pantai Sri Tujuh Resort on 24th and 25th of May 2008. I would like to have quarter sharing room enough for at least 28 persons, possible to make it available for the chalets? May i know the room rate that time? How can i make the reservations? Please revert, thanks.

    Regards,
    Eddie Tan

  6. bighuge90 says:

    Hi!
    I’ve called to Chalet Sri Tujuh Resort, and they could not rent out any rooms because during 22 May to 29 May(maybe extend to 31 May) that place hold a festival-Pesta Wau Visit Kelantan Year 2008.

    You still can go to other beach resort such as Perdana Resort. http://travelkelantanguide.wordpress.com/2008/01/05/perdana-resortperdana-resort/
    standard room-http://www.perdanaresort.com.my/room_standard.htm

    however, you still can choose other accomodation at Tok Bali Beach there http://travelkelantanguide.wordpress.com/2008/04/29/dbali-riverine-resortdbali-riverine-resort/

    or you can choose others hotel in kota bharu, if in city centre, the suitable will be Royal Guest House(very near with many istana like istana jahar, istana balai besar, istana batu, kampung kraftangan. if high class little bit, Renaissance Hotel KB, or inexpensive+near with Wifi area+KB Mall+near with city centre is Sentosa Hotel(no lift, can exercise body..hehe)

    Or Sabrina Court, near with China Town of KB. or Hotel Anda, at the road of China Town Jalan Kebun Sultan +near to pasar besar siti khadijah+interest places in KB)

    ->note that u can find many wifi area in KB too.. :)
    Welcome to Kelantan!

  7. m fauzi says:

    Saya dari Rantau Panjang, Kelantan bercadang meraikan hari keluarga pada
    18/5/08 lebih kurang 20 orang. Bilik mana yang sesuai untuk kami, harap pihak tuan dapat membantu. Program kami pada malam Isnin BBQ. Jikalau ada kekosongan harap pihak tuan memberi jawapan dengan kadar segera.

  8. bighuge90 says:

    maaf kerana lewat membalas. sila nenelefon ke 09 – 721 1753 untuk maklumat yang lebih lanjt mengenai jenis chalet. mereka akan sudi membantu tuan. difahamkan sekarang ini pantai sri tujuh sedang bersiap sedia untuk festival wau, kemungkinan perkhidmatan chalet tidak ada. terima kasih.

  9. Raja Nor says:

    Saya dari Puchong, Selangor. Boleh saya tau jenis2 chalet yg terdpt di sini & ratenya sekali. Kalau boleh minta e-mailkan gambar2. Kalau ada website mungkin lebih senang.

  10. bighuge90 says:

    Terima kasih atas pertanyaan Raja Nor. Saya telah memuat naik gambar-gambar di Chalet Sri Tujuh dengan ratesnya sekali. Harap ini boleh membantu tuan.

  11. mask2ra says:

    GOOD DAY!
    im mastura from kajang. will be married on this august with a man dr wakaf bharu kelantan. our wedding at kelantan will be held on 4/10/2008 and it was hari raya celebration (hari raya ke-empat). my family plan to have a rest there and as a bride i need to prepare all those things. and i nak rent floating chalet ni during that time from 12 pm 3/10/08 to 12pm 4/10/08 around 3 rooms if the room can afford 4-7 people per room, and maybe 4 if it less. can u help me?? and how about the prize? still da same or not? do hit me on my emel. relly appreciate ur help.

  12. bighuge90 says:

    To mask2ra:
    thank you! Selamat Menyambut Hari Pangantin.
    Semoga hidup berbahagia selalu!
    Selamat Hari Raya.

    (an email has been emailed to you)

  13. azam says:

    hello..can i get a map from kota bharu to pantai sri tujuh…and also i want some picture of dewan bunga raya…
    yhank you

  14. bighuge90 says:

    To azam:

    thanks!
    Selamat Hari Raya!
    sorry about the late reply.
    to view the map, you can click here :
    http://wikimapia.org/#lat=6.2160097&lon=102.1283054&z=17&l=0&m=a&v=2&search=pantai%20sri%20tujuh

    Instruction to view the map, you can click the VIEW(on the upper left side) –>change to MAP view to see the road from kota bharu to pantai sri tujuh.

    sorry, writer cant provide the picture of dewan bunga raya in this moment.

  15. alip says:

    a’kum…
    unit chalet atas air boleh memuatkn baper org satu challet..?
    coz kami dlm perancangan untk mmbuat rmbongan ke kelantan…
    unit standard pulak bleh mmuatkan bape org satu blik..?
    thanks…

  16. linda says:

    hye…nak tanya…dewan bunga raya 2 bleh ditempahh tuk majlis kawin x…sy dok area wakaf bharu…ada gambar dewan x

  17. ep says:

    salam…
    t sy nak g klntn…
    rate plg murah brpe RM ye?
    tuk 2 org 1 blk

  18. rozana says:

    saya dari Shah Alam. Kami bercadang untuk mengadakan family trip ke Pulau Perhentian selama 3 hari selepas itu kami ingin ke Padang besar dan menetap di Pantai Seri Tujuh. kami ingin menghubungi pihak resort di nombor yg tertera tapi tidak boleh. Bagaimanakah caranya untuk saya membuat tempahan dan bolehkah saya lihat jenos-jenis chalet tersebut.

  19. faris says:

    salam..saya nak book dalam 5 bilik for 30&31 mac 2010,ada kosong lagi ke?sama ada untuk bilik standard atas air@darat..kalau ada kekosongan please inform saya ye as soon as possible..terima kasih

    • bighuge90 says:

      terima kasih. adalah lebih baik sekiranya Tuan dapat menghubungi talian ini untuk keterangan lanjut mengenai status bilik terkini.

  20. ummu hamzah says:

    saya akan ke kelantan pada pertengahan jun ini, bagaimana rate bilik, adakah high peak kerana cuti sekolah?

    saya akan kesana bersama suami dan 2 anak kecil saya. adakah tempat ini sesuai untuk aktiviti keluarga yg beranak kecil?

  21. nina says:

    i berminat dgn water challet but bile nk search info kat website nie photo pun xde sgt…hope leh perbaiki utk memudahkan i n pengguna lain nk cr info ttg chalet pantai sri tujuh nie..tq

  22. wanZ says:

    ada kolam renang tak?

    • bighuge90 says:

      haraf maaf, kolam renang orang dewasa tiada.hanya untuk kolam renang kanak-kanak bawah 15 tahun sahaja.

  23. mastura abdullah says:

    salam..
    saya dari kota bharu, merancang untuk mengadakan satu REUNION antara kawan2 saya sekitar dalam 25-30 org. kami bercadang untuk mengadakan reunion ini pada 28 mei 2010 ini. saya ingin bertanya adakah chalet sri tujuh ini menawarkan perkhidmatan seperti karokea dan kelengkapan untuk BBQ? dan kos penginapan dan kos totalnya dalam sekitar berapa ya?

    • bighuge90 says:

      terima kasih.
      kelengkapan bbq ada. karaoke, alat-alatnya kena bawa sendiri. chalet tidak mempunyai kemudahan ini, harap chalet akan menaik taraf perkhidmatan ini.

      web ini telah dikemas kini dengan gambar sekali dan kadar bayaran bilik. diharap boleh menyemak semula.

  24. azira says:

    hi!
    Nampak menarik..sila provide kn pic2 of dewan bunga raya & teratai bole..

    terima kasih..

  25. lim min jim says:

    saya seorang pelajar daripada USM Kubang Kerian. saya ingin mengadakan satu kursus yang bilangan pelajar usm kira-kira 100 orang. bolehkan sri tujuh beach resort menampung bilangan peserta ini? apakah saiz satu dorm dan harganya??

    • bighuge90 says:

      DEWAN TERATAI (Teratai Hall)
      RM200/day @ RM50/hour + Tax 5% RM10.00 RM210.00
      A capacity of 200 person (Maximum), Air Conditioned Hall, Desks, Chairs, White board, White Screen

      Please call for reservation and date. thank you.
      Telefon untuk pertanyaan: 09-721 1753 / 09-725 2224

      Terima Kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: